Niezależnie od tego, czy uczysz swoje dzieci gotować, czy po prostu szukasz sposobów na zmaksymalizowanie czasu spędzanego w kuchni, skorzystaj z tych wskazówek, aby pomóc w przygotowywaniu posiłków.
Tworzenie pysznych i pożywnych posiłków dla siebie i swojej rodziny może być łatwe i przyjemne dla każdego, kto bierze udział w procesie gotowania.Gotując dowolny przepis, używaj najlepszych składników, na które możesz sobie pozwolić. Kiedy tylko możesz, posmakuj trochę importowanych serów lub lepszej jakości mięs, abyś mógł zjeść smaczny posiłek w restauracji w domu. Aby jeszcze bardziej uatrakcyjnić wrażenia, spróbuj kreatywnie ułożyć posiłek z odrobiną zastanowienia, od czasu do czasu na coś innego.Zrozum, że im mniejszy przedmiot, tym wyższa temperatura, w której będziesz musiał gotować. Pomoże to zmaksymalizować smak jedzenia podczas posiłku. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, gotuj mniejsze potrawy w bardzo wysokich temperaturach, a większe w niższych temperaturach.Czosnek jest jednym z najostrzejszych zapachów, jakich kiedykolwiek doświadczysz, i będziesz chciał mieć sztuczki, aby się go pozbyć tak szybko, jak to możliwe. Oto sugestia, po ugotowaniu czegoś z czosnkiem, pocieraj dłońmi podstawę zlewu ze stali nierdzewnej przez minutę, aby wyeliminować ostry zapach ze skóry.Dodaj niewielką szczyptę soli morskiej do mielonej kawy bezpośrednio przed zaparzeniem. Dzięki temu każda filiżanka będzie miała wspaniały smak. Proces ten działa dobrze zarówno w tradycyjnym ekspresie do kawy, jak i we francuskiej prasie. Nie dodawaj soli przed zaparzeniem, ponieważ może to pogorszyć smak kawy.Nie zastępuj sałaty rzymskiej podczas przygotowywania sałatki Cezar. Romaine ma idealną konsystencję i smak, aby sprostać mocnym składnikom klasycznego dressingu cesarskiego, takim jak czosnek, anchois i parmezan.
Wybierz rzymską, która ma ciemnozielone zewnętrzne liście, które zwijają się od środka.
Do przechowywania należy pozostawić główkę w całości i niemytą w lodówce, aw razie potrzeby oderwać liście.Jednym z najlepszych sposobów przechowywania zielonych warzyw, aby wydłużyć ich żywotność, jest przechowywanie ich w wilgotnym ręczniku papierowym i umieszczanie w plastikowej torbie. Dzięki temu zachowają się w nich składniki odżywcze i zachowają świeżość, której potrzebują, aby zachować smak.Mąka lub inne suche produkty przechowywane zbyt długo przyciągają owady i sprawiają, że są one trudne w użyciu lub nie nadają się do gotowania. Połóż cały liść laurowy w kontenerze (i być może również w szafce), a Twoje towary i powierzchnie magazynowe będą na zawsze wolne od błędów.Do smażenia warzyw użyj bulionu warzywnego lub drobiowego. Rosół z kurczaka doda smaku i pozwoli zmniejszyć ilość używanego oleju. To pożywna i smaczna metoda gotowania warzyw.Podczas pieczenia mięsa należy zachować sok pozostały na patelni. Możesz użyć tego soku do przygotowania bogatego sosu do posiłku. Gdy skończysz gotować, wlej sok do garnka z przyprawami i dodaj do niego mąkę. Mieszaj, aż będzie gęsty i uzyskasz sos.Oto wskazówka kulinarna, która ułatwi Ci życie w nocy i w weekendy. Podczas gotowania zachowaj wszelkie sosy pozostałe po gotowaniu, wlewając je do tacek na kostki lodu. Kiedy musisz użyć kostek sosu, po prostu wyjmij je z tacy i podgrzej w rondlu, aby uzyskać szybki sos bez całego czasu gotowania.Skorzystaj z niektórych lub wszystkich wskazówek zawartych w tym artykule, aby przygotować wspaniałe posiłki dla swojej rodziny. Niezależnie od tego, czy przygotowujesz szybki posiłek po długim dniu, czy duży posiłek dla gości, skorzystaj ze wskazówek zawartych w tym artykule, aby jak najlepiej wykorzystać swój czas i składniki w kuchni.